cena: 70 zł
Olej lniany Red–Ox (H2) jest produktem bogatym w kwasy omega 3, dodatkowo nasycony wodorem H2.
Olej Lniany Red-Ox(H2) zawiera od 52 do 58%, Omega – 3
Twój organizm, nie potrafi samodzielnie syntetyzować tych życiodajnych związków. Muszą być one dostarczone w pokarmie. Olej lniany swoją wysoką aktywność biochemiczną zawdzięcza nowatorskiej technologii, która gwarantuje, że zgromadzone w nasionach lnu życiodajne składniki, zostają przeniesione do oleju w formie nienaruszonej; biochemicznie czynnej.
Olej lniany Red-Ox (H2) zachowuje przez długi okres wszystkie czynne biologicznie składniki, które są zawarte w nasionach lnu, bogatego przede wszystkim w wielonienasycony kwas tłuszczowy Omega 3cis.
Wyjątkowo długa trwałość oleju, wynosząca wiele miesięcy, bez konieczności przechowywania w obniżonej temperaturze, świadczy jednocześnie o wysokiej jakości odżywczej i zdrowotnej tego oleju.
Pozyskiwanie oleju, jest prowadzone na unikalnej aparaturze, zapewniającej produkcję najwyższej jakości olejów roślinnych. Opracowana nowa technologia otrzymywania oleju lnianego, zaprzecza obowiązującym w wielu środowiskach poglądom, że olej lniany o dużej zawartości Omega – 3, przechowywany w temperaturze pokojowej, obligatoryjnie musi ulegać procesowi wręcz natychmiastowego utlenienia- psucia (jełczenia). To, że tak nie jest, zostało potwierdzone odpowiednimi badaniami naukowymi wykonanymi w Katedrze Technologii Rolnej i Przechowalnictwa Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
Wielomiesięczna trwałość oleju, rozpatrywana w prozdrowotnym bilansie, dowodzi, że Olej Lniany Red-Ox (H2), zawiera, biochemicznie aktywne antyutleniacze, takie jak: tokoferole (witamina E), sterole, karotenoidy i inne, które chronią kwasy Omega – 3 przed utlenieniem.