Osoby przebywające w pomieszczeniu normobarycznym Normobarii Eden otrzymują wodę RED–OX.
Woda RED–OX to idealnie czysta, właściwie ustrukturyzowana woda o ujemnym potencjale redoks. Jest to prosty, skuteczny i bezpieczny sposób na neutralizowanie wolnych rodników i niwelowanie nadkwasowości, spowodowanej najczęściej artykułami spożywczymi, w tym żywnością zakwaszającą organizm (np. alkohol, kawa, cola, Energy–drinki, czarna herbata, napoje słodzone cukrem, białkowe suplementy diety, produkty mięsne, wyroby cukiernicze, tłuszcze zwierzęce).
Woda RED–OX ma prosty skład (woda plus wodór). Dzięki filtracji metodą odwróconej osmozy jest ona pozbawiona przypadkowych minerałów oraz szkodliwych związków chemicznych i biologicznych. Jest przegotowana, co, według tradycyjnej medycyny chińskiej, zmienia jej charakter z wyziębiającego na obojętny. Tak więc woda RED–OX może być spożywana stale, bez ryzyka wychłodzenia organizmu.
Dzięki nasyceniu wodorem ma niski potencjał redoks. Wodór jako jeden z najskuteczniejszych antyoksydantów, neutralizuje wolne rodniki, mogące powodować choroby nowotworowe. Ponieważ wodór ma mikroskopijny rozmiar, przenika łatwo do tkanek i wnętrza komórek. To przenikanie ma funkcję prozdrowotną. Do wyprodukowania 1 litra wody RED–OX zużyte zostają 3 litry zwykłej wody, a to dlatego, że wodór, którym nasyca się wodę RED–OX, otrzymywany jest z wody. Podczas produkcji wody RED–OX poddawana jest ona dodatkowo strukturyzacji technologią Grandera.
Wodę RED–OX należy wypijać zaraz po podaniu, by zapobiec rozpraszaniu się wodoru w powietrzu.